НОВОГОДИШНА ПРИКАЗКА В ОРИЕНТА

Турция

Турция - плажове, морета, забележителности и топ шопинг дестинация.

Новогодишни

от 346 лв

НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ!

29.12.2018 - 01.01.2019

Истанбул град на контрасти, крайности, очарование, великолепие и магнетизъм . Думите не стигат за да се опише величието на 18 милионния мегаполис – столица на три империи през вековете. Днес най- модерния и развит град в съседна Турция!
Какво ще кажете да празнувате с нас на борда на кораба движейки се бавно по бреговете на Босфора? Каква по голяма магия от това, да плаваш по протока окъпан в светлините на древните дворци с чаша шампанско и звездна заря в средата на Босфора!

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

 1 ДЕН    29.12.2019

Отпътуване за Истанбул и пристигане  около 14:00ч. Настаняване в хотела.Пешеходна екскурзия на новия център на Истанбул. Разходката ни ще започне от площад „Таксим” и паметникът на Републиката. Продължаваме по търговската улица „Истиклял”, където се намират част от посолствата, колежът на Галата сарай и катедралата „Сан Антонио” сред най-значимите католически сгради в Истанбул. Тя е проектирана и построена между 1906 и 1912 г в неоготически стил от Джулио Монгери. Името й произлиза от италианските свещеници от ордена на Сан Антонио. Има план на латински кръст, с размери 20 на 50 метра. Продължаваме по музикалната уличка минавайки покрай едно от най - старите в света метра, за да стигнем до  Галатската кула. Кулата се издига на височина 61 м и е проектирана да се вижда от почти всички краища на Истанбул. Гледката от върха и е  спираща дъха.  За да се изкачите до горе можете да вървите по 143 стъпала или да използвате асансьора. Свободно време и възможност за посещение на музея на восъчните фигури от веригата на Мадам Тюсо или музеят в хотел Пера Палас, където са отстядали много видни личности като Мата Хари, Агата Кристи, а 101 стая е била запазена за Мустафа Кемал Ататюрк. Днес стаята е превърната в музей. Нощувка.

2 ДЕН  30.12.2019 Истанбул

09.00ч. По желание: Целодневна Азиатска приказка. През моста над Босфора преминаваме в Азиатската част на Истанбул. Първо ще посетим летния дворец на султаните Бейлярбей, който е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. Издигнат през 60 те године на 19 век по поръчка на Абдулазис, дворецът ще Ви плени със своето съвършенство при изработка на полилеите, красиви градини и разкош в обзавеждането. Районът към който се движим е Юскюдар. Един от най – гъсто населените райони в Истанбул, съхранил в себе си неповторимата автентична атмосфера на старинен Истанбул. Ще спрем за фотопауза на  едно от емблематичните места на Истанбул-Кулата на девицата. Следобед е време да се отдадем на удоволствие и наслада по красивите улици в азиатската часта. Ще се движим през един от престижните азиатски квартали Кадъкьой минавайки покрай сградата на гара Хайдарпаша.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

3 ДЕН 31.12.2018 Истанбул

09.00ч. По желание: екскурзия Модерен Истанбул с посещение на на най-атрактивния частен „Музей на науката и техниката „KOC”, отворил врати през 1994г. Мащабният комплекс на музея се намира на брега на историческия Златен рог, в сърцето на стария Истанбул. По време на обиколката на музея, можете да се повозите на носталгичното влакче тръгващо символично от гара HASKOY. Ако все още се чудите какво е да си подводничар тогава си запазете час за посещение на подводницата / турът е на английски език/. Виждали сте Златния рог множество пъти, а какво ли ще е да се разходите по неговите води с Kont Ostrorog  - риболовна лодка, използвана в Черно море, чийто корпус е модифициран, за да се превърне в луксозна лодка за развлечения. За още по – любознателните е втория корпус на музея, където е страната на куклите, астрономията и филмите. От 2016г до 2018 в три поредни години музеят на Рахим Коч получи награда на посетителите в Trip Advisor за най – добър музей в Истанбул.Свободно време за подготовка за празничната вечер. 19:00 ч отпътуване с автобуса за пристанището, откъдето ще се потопим в магията на Новогодишната вечер на кораб „PEREME“ с богата фолклорна и дискотечна програма.

ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧEРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА!

ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА!.

01.01.2019

4 ДЕН  Истанбул – Бургас

Късна Закуска. Около обяд посещение на църквата, наречена от самите жители на Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ . Има хиляди църкви посветени на Св. Богородица в целия свят, но в Истанбул се намира църквата именувана на „Първия ден на месеца“. Църквата се посещава от хиляди хора, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. На първия ден от всеки месец те си проправят път по една тясна уличка на Истанбул до двора на храма, посветен на Дева Мария. Там в предверието на църквата се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета – всяко по 2 турска лири. Те символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Посещение на ОUTLET VIA PORT VENEZIA. Идеята за построяването му е да се види Венеция в нейния блясък и разкош в сърцето на мегаполиса Истанбул. В Outlet Via Port Venezia освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени, можете да се разходите романтично с  гондола все едно сте по „Канале Гранде” или да изпиете кафе като че ли сте на площад „Сан Марко”. Късния следобед отпътуване за България.

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

3 нощувки със закуски в хотел  BUKE HOTEL 3+, в ИстанбулОбиколка на новия център на Истанбул

Водач по време на пътуването

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица до 65г

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО

  • Допълнителните мероприятия по програмата;Разходи от личен характер.Входни такси на посещаваните туристически обектиПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА – 170 лв за възрастен, 100 лв за деца до 12 гАзиатска приказка – 20 евро/40 лв включва екскурзовод и транспорт, без входните такси.Музея на Коч – 10 евро с включен транспорт и входна такса, за деца 5 евро

ГАЛЕРИЯ

ТОП ОФЕРТИ

МОЖЕ БИ ЩЕ ПОЖЕЛАЕШ ДА ОТИДЕШ В

Top