ПО СТЪПКИТЕ НА ТРАКИТЕ

България

Екскурзии

от 79 лв

ПО СТЪПКИТЕ НА ДРЕВНИТЕ ТРАКИ

Бургас – Хасково – Перперикон – Златоград – Кърджали - Бургас 

2 дни / 1 нощувки

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 – ви ден

07:00ч. – Отпътуване от Бургас, бул.“Демокрация“ спирката на Трета поликлиника. Пристигане в Хасково. Посещение на - „Монумент Св. Богородица“- най-високата в света статуя на Пресвета Дева Мария с Младенеца се издига с почит, любов и признателност към Божията майка. Монументът е открит през 2003 г. с водосвет от митрополит Арсений. През 2005 г. е вписан в книгата Световните рекорди на Гинес, а от 2009 г. е и в листата на Стоте национални туристически обекта на България. Автори на статуята са Петьо Александров, Никола Стоянов и колектив. Изработена е от полимер-бетон и тежи 120 тона. Общата височина на монумента е 32,8 м, а притегателното му излъчване се допълва от изградения вътре в основата му параклис. Отпътуване и посещение на природния феномен „Каменни гъби”.
Отпътуване за Перперикон. Разглеждане на археологическия комплекс, който представлява грандиозно мегалитно светилище. Предполага се, че това е древнотракийско светилище на Дионис, придобило широка известност в античността. Площта на целия комплекс е около 12 кв.км. Самото светилище Перперикон се извисява на скален връх с надморска височина 470 м. В подножието му се намира село Горна крепост. Край него тече златоносната река Перперешка, оформила плодородна долина с дължина около 10 км и широчина 3-4 км, създала великолепни условия за живот от дълбока древност.
Следобяд пристигане в Златоград и настаняване в 2/3* хотел. Свободно време и възможност за вечеря в някоя от традиционните механи в града. Нощувка.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

2 – ри ден

Закуска. Разглеждане на етнографския ареален комплекс Златоград – един музей на открито, който в същото време е част от ежедневния живот на града. Комплексът включва етнографски музей, занаятчийски работилници и експозиция с водни съоръжения. Открит през 2001г.
Отпътуване към Кърджали. Посещение на манастирът „Св.Успение Богородично”. Той е изграден по инициатива на Отец Боян Саръев с дарителски средства и е един от малкото новопостроени в България. Ценна реликва за манастира е съхраняваната в него частица от светия Кръст Господен. Тя е открита през 2002г. при археологически разкопки в подножието на Перперикон.
Посещение на Историческия музей, където се съхраняват над 120 000 паметници на културно-историческото наследство на Източните Родопи. Музеят се помещава в красиво здание, разположено сред парк. От особено значение са богатите колекции от праисторически, антични и средновековни материали, предмети от бита, изкуството и множество монети. Вниманието привличат и етнографските колекции от земеделски и занаятчийски оръдия на труда, от медни съдове, накити, облекло, произведения на народното приложно изкуство и на градския бит. Част от ценното културно наследство в музея са колекциите от икони и предмети свързани с просветните, църковни и национално освободителните борби на българите от този край.

ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Златоград
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Разходи от личен характер
  • Доплащане за единична стая - 10 лв.

Входни такси:
- Перперикон – 6 лв./ възрастни; 3 лв./ ученици и пенсионери
- Истор.музей Кърджали- 5лв за възрастни, ученици,студенти и пенсионери- 2лв
- Етнографски комплекс Златоград- възрастни - 2лв, учащи и пенсионери 1лв


Входните такси са ориентировъчни!

ГАЛЕРИЯ

ТОП ОФЕРТИ

МОЖЕ БИ ЩЕ ПОЖЕЛАЕШ ДА ПОСЕТИШ:

Top