ПРИКАЗНИТЕ ЗАМЪЦИ НА ЛУДВИГ II

Чужбина

Топ оферти

Топ оферти

от 595 лв

БАВАРСКИТЕ ЗАМЪЦИ

6 дни / 5 нощувки

с тръгване от Варна, Бургас, Пловдив и София

18 - 23.05.2020  21 - 26.09.2020   12 - 17.10.2020

   

Красотата и очарованието на средновековните замъци

Всяко малко момиченце мечтае да е принцеса в красив замък. Не случайно „Нойшванщайн“ е прототип на най– филмираната приказка Пепеляшка. Същият този замък става и лого на холивудската компания за анимационни филми „Уолт Дисни“ и вдъхновение на Чайковски за балета „Лебедово езеро“. Магия, вдъхновение, красота, изящество и блясък, това е твоята приказка в Бавария!

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ДЕН

00:30 ч Отпътуване от съответния град. Нощувка в хотел, в района на Любляна.

2 ДЕН: Любляна  – Мюнхен – 400 км

Закуска. Отпътуване за езерото Химзее. Посещение на остров Херенинзел / Мъжкия остров /, където е построен замъка „Херенхимзее” – най-скъпият проект и плод на възхищението на Лудвиг II пред Луи XIV ( Краля Слънце ) и блясъка на Версайския дворец. Разходката из Херенхимзее изпълва човек със спокойствие и приятни емоции. Дворцовите градини са уникални, въпреки че са изградени по подобие на тези във Версайския дворец. Красивите фонтани  са осеяни с формите на красиви девойки, които стоят редом до дракони, крилати войни, гигантски гущери и други приказни същества.

Отпътуване за Мюнхен – столицата на Бавария. Свободно време за пешеходна турисическа обиколка в старата част на града - площад Мариенплац, Колоната на Дева Мария, Старото и Новото Кметство, Часовника с танцуващите фигури, църквата „Свети Петър” с панорамна гледка към града, църквата „Фрауенкирхе”, разходка по търговската улица. Настаняване в хотел в района на Мюнхен. Нощувка.

3 ДЕН: Мюнхн – Линдерхоф – Нойшванщайн – Мюнхен – 260 км

Закуска. По желание и срещу доп. Заплащане ексурзия до Двореца Линдерхоф и Нойшванщайн. Отпътуване към сърцето на Бавария и приказния свят на нейните замъци. Посещение на двореца „Линдерхоф” разположен в красивата алпийска долина Грасвангтал. Замъкът се строи от 1870 до 1878 г. под ръководството на придворния архитект Георг Долмана. Линдерхоф е бил готов още по времето, когато кралят е още жив и този замък си остава едно от любимите му места. На 13 юни 1886 г. в езерото Щарнберг монархът намира смъртта си. Това е единственият завършен проект преди смъртта на Лудвиг II.  Най-интересното място в Линдерхоф е Пещерата на Венера. Тя е изкуствено съоръжение с височина над 10 м. Тук се поставяли сцени от опери на Вагнер, най-често "Танхойзер". Пещерата е украсена с картина на

немската Венера - езическата богиня Холда и нимфите. В изкуственото езеро, осветено в различни цветове, се стича водопад и по вълните плували лебеди и нимфи (водата се затопля), а на островчето танцували. Системата на осветлението в пещерата се смята за първообраз на съвременната цветомузика. Понякога Лудвиг устройвал във водата "театър за един актьор", а той се настанявал в специално направена лодка във формата на раковина и слушал любимите арии в изпълнение на най - добрите мюнхенски певци. Днес тук звучи музика на Вагнер.

Отпътуване към замъка Хоеншвангау, граничещ със замъка „Нойшванщайн”.Замъка Хоеншвангау е една от перлите на средновековното строителство не само за Бавария, но и за цяла Германия. Служи като лятна и ловна резиденция на Максимилиан, съпругата му Мария от Прусия и двамата им сина - Лудвиг (по-късно крал Лудвиг II Баварски) и Ото (по-късно крал Отон I от Бавария). Двамата младежи прекарвали по-голямата част от юношеството си тук. Кралят и кралицата обитавали основната сграда на Хоеншвангау, а синовете им -  прилежащите части на двореца.

Отправяме се  и към замъка в съседство -  Нойшванщайн. Така наречения Лебедов замък, признат за образец на съвършенство сред германските дворци. Вдъхновен от творчеството на композитора Рихард Вагнер, замъкът и до днес е един от най - великолепните в цял свят. Нойшванщайн е един от трите замъка, създадени от Лудвиг II и неговата най - амбициозна и театрална проява на разточителство. Разположен върху усамотена скална тераса, сред спиращ дъха пейзаж, той е замъкът с кулички, който е прототип на замъка в Спящата красавица и по-късно в Дисниленд. Лудвиг живее в замъка само 170 дни преди да умре.

Забележка: От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 3 варианта за придвижване: Пеша – 30 мин. по наклонен терен; с файтон – около 6 евро в едната посока;  с автобус – около 2-4 евро в едната посока. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН: Мюнхен – Бодензее – Лихтенщайн – Мюнхен – 550 км

Закуска. По желание и срещу заплащане, екскурзия до Боденското езеро и Лихтенщайн. Бодензее е третото по големина езеро в Европа. Вълните му се разбиват в териториите на Германия, Швейцария и Австрия, чиито граници се срещат някъде в открити води. Никой не знае коя от граничните страни притежава най -голям дял от водните пространства на Бодензее.Отпътуване с корабче или автобус / в зависимост от разположението на използвания по програмата хотел / до Майнау - истинско райско кътче с топлия си климат и така избуяла растителност, затова германците го наричат “Острова на цветята”. Тази слава Майнау дължи на собственика на острова Фюрст Николаус фон Естерхази, ценител на екзотичната флора, който експериментира, засаждайки растения от тропиците, включително палми и цветя. А какво би била една цветна градина без прелитащите над уханните й цветове пеперуди! Това е другата прекрасна тайна на Майнау – красивите леки създания. Островът притежава богата колекция от редки видове пеперуди, поради, което често бива наричан и “остров на пеперудите”. Трудно е човек да напусне Майнау, сякаш предстои да се събуди от красив сън...

Отпътуване в посока Лихтенщайн – най-малката по площ алпийска страна, известна с красивите планински пейзажи и високия жизнен стандарт. Разглеждане на столицата на княжеството – Вадуц, с туристическо влакче. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ДЕН: Мюнхен – Залцбург – Загреб – 570 км

Закуска. Отпътуване за Хърватия.  Спирка в Залцбург. Пристигане в австрийския град Залцбург. Свободно време,  туристическа обиколка на центъра -  двореца „Мирабел” намиращ се днес в новата част на Залцбург, построен през 1606 г. по поръка на архиепископ Волф Дитрих фон Райтенау извън градските стени за неговата тайна съпруга Саломе Алт, на чието име е и наименуван в началото като Дворец Алтенау.  Родната

къща на Моцарт се намира в сърцето на Залцбург. Семейството на Леополд Моцарт и Анна Мария Валбурга се настанява там през 1747 г., а Международната фондация „Моцарт” открива там музей, посветен на живота и делото на великия музикант. Крепостта „Хоензалцбург” се извисява високо над град Залцбург и е може би най - голямата туристическа атракция в местността. Макар че наоколо изобилства от средновековни крепости и дворци, Хоензалцбург си остава първенец. Това е най-голямата укрепена крепост на територията на цяла Европа и навярно една от най-красивите. Залцбургската катедрала е една от най - величествените и смайващи сгради в града, която няма как да остане подмината с пленяващият си бароков купол, който се вижда от километри. Свободно време. Нощувка в района на Загреб.

6 ДЕН

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта, след 24:00.

ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА

 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Мюнхен
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района наЗагреб
 • Посещение на Залцбург
 • Посещение на острова Херенинзел и замъка „Херенхимзее”
 • Пешеходна обиколка в Мюнхен
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Пътни такси, паркинг

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО

 • Екскурзия с посещение на двореца „Линдерхоф” и „Нойшванщайн”– 20 евро без входни такси
 • Екскурзия до Боденското езеро, посещение на Майнау ( Островът на цветята ) и разглеждане на Вадуц столицата на най– малката алпийска страна– Лихтенщайн– 30 евро без входни такси
 • Входни такси за музеи, обекти, посещавани по желание и градски транспорт
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за единично настаняване: 30 лв на ден

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

12% отстъпка, за резервиране в периода 01.01.2019 - 31.01.2019 и настаняване в периода 20.05.2019 - 19.10.2019

Срокове и Условия  

Промени без неустойка до 30 дни преди датата на тръгване

Плащания    

до 1 дни след Резервация     30%

до 10 дни преди Резервация 70%

Неустойки   

за Анулация до 15 дни преди Тръгване      30.00BGN

за Анулация до 8 дни преди Тръгване        100.00BGN

за Анулация до 7 дни преди Тръгване        70.00BGN

Други условия по програмата

ГАЛЕРИЯ

ТОП ОФЕРТИ

МОЖЕ БИ ЩЕ ПОЖЕЛАЕШ ДА ПОСЕТИШ:

Top