ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

ПОЛЕЗНО

Обикновено пътуванията, независимо дали са кратки екскурзии или дълго планирани почивки предизвикват у нас вълнение и приятна емоция.

Често в такива ситуации, забравяме важни подробности, които може да попречат за пълноценното изживяване на момента.

Въз основа на дългогодишният ни опит с клиенти, си позволихме да подберем няколко важни въпроса, с чиито отговори е добре да сте запознати, преди да предприемете Вашето пътуване. За да видите отговорите, на въпросите, които Ви интересуват,  моля натиснете знака + (плюс) пред всеки от тях.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

За кой период е най – добре да планирам екскурзията или почивката си?

Когато планирате своята почивка/екскурзия/ е нужно да се има предвид туристическия сезон. През летния сезон традиционно са приоритет почивките на море, докато през зимата предпочитанията са насочени към планинските курорти и екзотичните дестинации. Най – скъпа през летния сезон е почивката през юли – август, така наречения „силен сезон“, когато има струпване на почиващи по крайбрежията. По – добре е почивката да се планира за месеците май – юни и за есента, когато цените в хотелите са занижени, а времето в много от популярните курорти – Испания, Гърция, Турция е идеално за почивка, с много добри метеорологични условия. През зимния сезон обстоятелствата са аналогични.

Как да си резервирам почивка или да се включа в екскурзия?

Можете да си изберете желаната дестинация и да направите запитване в нашия сайт. Също така можете да се свържете с нас по телефона или да посетите нашия офис, където ще изберем подходящата за Вас дестинация и период.

По какви направления работите?

Можем да организираме за Вас индивидуални и групови пътувания до всяка точка от земното кълбо. Индивидуалните почивки представляват трансфер до съответната дестинация и настаняване според желанията и избора на всеки клиент. Груповите пътувания са пакет от туристически услуги, разработени на основата на групови тарифи, трансфери, нощувки и обслужване.

Какви са условията и документите нужни при записване за екскурзия или почивка?

При записване за екскурзия/почивка/ със автобус/самолет/, за индивидуалните резервации се сключва договор за покупка на туристическа услуга, който урежда гражданско- правните отношения, както и ваучер за настаняване в хотел.

Има ли включена медицинска застраховка?

Индивидуалните хотелски резервации нямат включена медицинска застраховка. Ако желаете застраховка, може да я сключите и чрез нас. Груповите пътувания са със сключена медицинска застраховка.Покритието варира според застрахователя.

Колко време преди датата на пътуването мога да направя резервацията?

Желателно е да направите резервацията възможно най-рано, тъй като броя на стаите за хотел са ограничени. По-ранните резервации предоставят по-богат избор от оферти и промоции.

Колко време преди датата на пътуването мога да анулирам резервацията?

Анулирането на резервацията се прави според нашите общи условия и съответно условията на хотела за неустойка при нереализирано пътуване.

Как се осъществява връщането на парите при анулирана резервация?

Възстановяването на парите след анулиране се осъществява в рамките на общите условия и срокове. Ако подлежите на възстановяване можете да получите парите си по кредитна/дебитна карта от която е направено плащането или в брой, от офиса на туристическата агенция. Ако е международна операция, може да отнеме до 45 дена.

Какви документи трябва да представя на рецепция в хотела?

На рецепция в хотела е нужно да представите документ за самоличност - лична карта/международен паспорт и документ за вашата резервация - ваучер за настаняване.

Как да постъпя ако резервацията ми не излиза в системата на хотела.

Покажете Вашата резервация, ако тя не излиза в системата на хотела, свържете се незабавно с нас и не предприемайте действия по нови резервации на място. Въпросът ще бъде решен във възможно най-кратък срок.

Какви документи трябва да нося със себе си в чужбина?

● В Европейския съюз българските граждани пътуват с лична карта. Наличието на задграничен паспорт би могло да спести възникнали неприятности, като например загуба на лична карта. ● При пътувания до страни извън ЕС е добре да носите със себе си освен оригинал на задграничния паспорт, и копие, които да са разделени. ● Ако пътувате с личен автомобил в страни от ЕС, носете големия талон на автомобила, а в страни извън ЕС – Зелена карта. ● Европейска здравна карта, осигуряваща регламентираните при издаването й медицински услуги на територията на ЕС – важи само за спешна и неотложна медицинска помощ. ● Валидна шофьорска книжка , в случай, че решите да наемете кола. ● За лица под 18 годин, с български документи за самоличност, пътуващи сами или с един родител – нотариално заверена декларация от родителя/родителите/, че е съгласен/съгласни/ детето да пътува извън страната, за посочения период и маршрут, с данни за контакт на нотариуса, и име и данни за контакт на лицето, носещо отговорност за детето по време на пътуването.

Как да постъпя ако загубя личните си документи?

При загуба на лична карта или задграничен транспорт, незабавно се обърнете към най-близкото дипломатическо представителство на страната, чийто гражданин сте. Там трябва да представите копие от задграничния паспорт, респективно копие от личната карта и две снимки. Заявете за загубата на документите и в полицията. В дипломатическото представителство ще Ви бъде издаден временен документ, който ще важи до прибирането Ви в страната, от която сте.

Какво да направя, ако се изгубя по време на екскурзия/почивка/?

Необходимо е да разполагате с контакти за връзка, с екскурзовода или водача на групата. Също е нужно да знаете точния адрес и наименованието на хотела, в който пребивавате, и в случай, че не можете да се свържете с екскурзовода или с човек от групата, търсите съдействие от най-близкия униформен или гражданин.

Мога ли да пътувам с домашен любимец?

Съветваме да пътувате без домашни любимци, тъй като повечето хотели , авиокомпании и транспортни фирми имат строги изисквания за присъствието на домашни любимци на територията на хотела, респективно на борда на самолета или автобуса.

Какви норми на поведение да спазвам в хотела?

В хотелите пазете тишина и чистота. Консумацията от мини-бар, телефон или платен видео канал се заплащат допълнително на рецепция. При хранене на блок маса, храна не се изнася извън хотела. В противен случай подлежите на глоба от хотелиера.

Какви са нормите на поведение в превозното средство?

В самолета/автобуса е категорично забранено пушенето . Пазете чисто. Спазвайте поведение, което не повлиява отрицателно на останалите пътници. Не безпокойте водача на транспортното средство по време на движение.

По време на екскурзия/почивка в други страни трябва ли да спазвам специфични норми на поведение?

Туристите е нужно да уважават законите, традициите и нормите на поведение в дадената страна. В противен случай рискувате да бъдете глобени за изхвърляне на боклук, за пушене или пресичане на необозначени места, както и за неморално поведение или държание нарушаващо обществения ред.

По време на екскурзия/почивка мога ли да се отклоня от маршрута/групата, за да посетя мой близък?

Неявяването на мястото и в часа на отпътуване от даденото населено място, посочени от екскурзовода, се тълкува като емиграция. За тези лица незабавно се подава информация на граничните и полицейски служби на съответната страна, също и на българското посолство/при наличие на такова/, и на администрацията на Република България.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването:туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.

При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.

ВАУЧЕР ПОДАРЪК

voucher-only-transparent-

Чрез Ваучера за подарък, който Ви предлага Вива Ла Вида ЕООД, на желана от Вас стойност  имате възможност да направите незабравим подарък – романтичен уикенд  или спа почивка, круизно пътуване или вълнуващо пътешествие до далечни дестинации, екскурзия в България и по света за Ваш близък, приятел, колега или бизнес партньор.

Общи условия за ползване на ваучер:

 1. При закупуване на подаръчен ваучер за конкретна туристическа услуга е необходима да направите съответния избор за вида на услугата, периода и направлението, както и за стойността на ваучера. Ваучерът е придружен от всички необходими документи за осъществяване на пътуването.
 2. Ако сумата заплатена за ваучера е по-малка от стойността на избрания туристически продукт, разликата се доплаща от клиента.
 3. Ако сумата, заплатена за ваучера е по-голяма от стойността на избрания туристически пакет, разликата не се възстановява.
 4. Подаръчният ваучер важи за всички предлагани от агенцията пътувания, екскурзии и почивки в страната и чужбина.
 5. Ваучерът не може да бъде осребряван, не е ценна книга и не притежава други права.
 6. Ваучерът е поименен и неговото преотстъпване е в зависимост от клаузите на договора за пътуване.
 7. Валидността на ваучера е обвързана с периода на пътуване, посочен в него и не важи извън този период.
 8. Ваучерът не подлежи на връщане или замяна.
 9. Притежателят на ваучера може да го ползва еднократно.

Може да закупите подаръчен ваучер от Вива Ла Вида ЕООД в офиса на агенцията.

ДЕКЛАРАЦИИ И ДОКУМЕНТИ

За Ваше улеснение и пълна прозрачност на отношенията ни с клиентите, тук можете да разгледате и свалите стандартен договор на ТА Вива Ла Вида ЕООД, както и Декларация за защита на личните данни.
Това са двата задължителни документа, с които всеки клиент, ползващ туристическа услуга е необходимо да се запознае.

УСЛОВИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

От 25 май 2018 г. е в сила Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО (Общ регламент относно защитата на данните)

Във връзка с това, от 25 май 2018 г. Вива Ла Вида  ЕООД въвежда следните промени в Политиката за защита на личните данни:

 1. Вива Ла Вида ЕООД в качеството си на администратор на лични данни обработва лични данни, които клиентите предоставят при посещение на нашите уебсайтове в съответствие с нормативната уредба за защита на личните данни.
 2. Вива Ла Вида ЕООД в качеството си на търговец гарантира на своите клиенти конфиденциалността на предоставените лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица.
 3. ТА „Вива Ла Вида “ се задължава да не разкрива никакви лични данни за клиентите на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен ако:

– има изрично съгласие на клиента;

– информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са в правото си да изискват и събират такава информация и търговецът е длъжен да предостави информацията по силата на закона;

– информацията е необходима на трети лица за изпълнението на услуга според сключен договор между клиента и Вива Ла Вида   – авиокомпании, транспортни компании, хотели или хотелски оператори, застрахователни компании и други оператори на услуги, които се изпълняват като част от туристически пакет или представляват отделна услуга за изпълнение.

 

Обработка на лични данни

 1. Когато посещавате нашия уебсайт, нашите уеб сървъри съхраняват данни за ползваните от вас браузъри и оперативни системи, уеб страниците, които посещавате при нас, датата на вашето посещение, както и за срок от седем дни IP-адреса, определен ви от вашия Интернет провайдър, с цел защита, напр. при разпознаване на атаки към нашите уебсайтове. С изключение на IP-адреса, личните данни се съхраняват само тогава, когато бъдат предоставени от Вас самите, напр. при регистрация, анкета, игра за награда или за изпълняване на договор, като срокът на тяхното съхранение.
 2. Ползване и предаване на лични данни и целево обвързване.

Вива Ла Вида   ЕООД ползва личните ви данни за целите на техническо администриране на уебсайта, за управление на клиентите, за анкети за продуктите и за маркетинг, само в необходимия за целта обхват и в случаи на изрично доброволно предоставяне от страна на клиента.

 1. Предаването на лични данни на държавни институции и органи се извършва само в рамките на задължителните разпоредби на действащото законодателство. Нашите служители са обвързани със задължение за спазване на поверителност.

Сигурност

Вива Ла Вида  ЕООД предприема технически и организационни мерки за сигурност, за да защити администрираните от нас данни от манипулации, загуба, унищожаване и достъп от страна на неоправомощени лица. Нашите мерки за сигурност се усъвършенстват постоянно в съответствие с технологичното развитие.

АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ, ЧИИТО ОТГОВОРИ НЕ НАМИРАТЕ В ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС.

Адрес :

жк. Изгрев, бл. 27А

Град :

Бургас

Телефон :

0888 486 542 0898 785 018

Имейл:

lavida_bs@abv.bg

НА ВАШЕ РАЗПОЛОЖЕНИЕ СМЕ ОТ 9:00-18:00

0888 486 542; 0898 785 018

Top